Blog

Hoe Amazon Fire Stick te resetten?

Met al onze favoriete entertainment verpakt in een compacte gadget, is de Amazon Fire Stick een handige behoefte. Er zullen geen moeilijkheden zijn. Sluit de gadget eenvoudig aan op de HDMI-aansluiting van uw tv om de wondere wereld van home-entertainment te ontsluiten. Voor degenen onder ons die graag films, tv-programma’s, games, muziek en een verscheidenheid aan ander internetstreaming-entertainment bekijken, is de gadget een must-have. De technische tool daarentegen kan slechte dagen hebben en moet worden gereset. Wanneer er een leeg tv-scherm verschijnt of de gadget langzaam presteert, gebeurt dit. Als je Amazon Fire Stick niet goed werkt, kun je dit als volgt oplossen. Het resetten van de smartphone naar de fabrieksinstellingen is een eenvoudig en snel proces. De procedure is eenvoudig en duurt slechts enkele minuten. Lees verder om te leren hoe je een Amazon Fire Stick reset.

Amazon Fire Stick resetten zonder afstandsbediening

Zorg er om te beginnen voor dat de gadget correct is aangesloten. Wacht tot het startscherm van de Amazon Fire Stick wordt weergegeven nadat je hem hebt ingeschakeld. Druk op de startknop op de Fire Stick-afstandsbediening totdat het woord ‘Instellingen’ op het scherm verschijnt. Vanaf het startscherm kun je de Amazon Fire Stick als volgt resetten zonder de afstandsbediening te gebruiken.

Menu’s: gebruik de menu’s op het startscherm om te navigeren.
Ga naar de bovenkant van het scherm en klik op ‘Instellingen’.

My Amazon Fire TV: Selecteer My Fire TV (apparaat of systeem) in het menu Instellingen door door de lijst met keuzes te scrollen.

Fabrieksinstellingen herstellen: Kies in het vervolgkeuzemenu ‘Mijn Fire TV’ de optie ‘Terugzetten naar fabrieksinstellingen’.

Reset: Selecteer de Reset-knop op het scherm en klik erop.

De Amazon Fire Stick wordt gereset en je ontvangt een melding. Houd je hoofd koel terwijl de procedure een paar minuten duurt. De Fire Stick wordt automatisch hervat wanneer de reset is voltooid, net als de eerste keer. Het optimaliseert de systeemopslag en apps tijdens deze procedure. De gadget wordt opnieuw opgestart. Zonder bediening kun je als volgt je Amazon Fire Stick resetten.

Stappen om Amazon Fire Stick te resetten met een afstandsbediening

Je hebt misschien niet het geduld om door de vele keuzes en vervolgkeuzelijsten te gaan terwijl je de techniek van de startscherminstellingen gebruikt om te resetten. Er is nog een eenvoudige snelkoppeling voor u beschikbaar. Hier leest u hoe u de afstandsbediening gebruikt om uw Amazon Fire Stick opnieuw in te stellen.

  • Zet je tv en de Fire Stick aan.
  • Houd de achteruit- en rechterrichtingsknoppen op uw afstandsbediening samen ingedrukt totdat het Reset-scherm wordt weergegeven, wat ongeveer 10 seconden duurt. Het is van cruciaal belang om de twee knoppen efficiënt ingedrukt te houden om uw Amazon Fire Stick met een afstandsbediening te resetten.
  • Klik op Reset in het pop-upvenster. Wacht tot de procedure is voltooid.

Om de resetprocedure succesvol af te ronden. Zorg er bij het uitvoeren van een Amazon Fire Stick-reset voor dat het apparaat niet is losgekoppeld en dat de voeding stabiel is. Als het apparaat wordt losgekoppeld of de stroomtoevoer wordt onderbroken, moet de hele procedure opnieuw worden gestart.

De twee methoden voor het resetten van uw Amazon Fire Stick zijn beide effectief. Sommige mensen vinden het misschien ongemakkelijk om de knoppen van de afstandsbediening bij elkaar te houden of om stap voor stap door het startscherm te navigeren. Het is helemaal aan jou om te beslissen welke aanpak het beste bij jou past.

Schrik niet als je ontdekt dat alle gegevens en informatie die je hebt opgeslagen, verdwenen zijn na het succesvol herstellen van de fabrieksinstellingen. De standaardoptie om te “resetten naar fabrieksinstellingen” verwijdert al het gedownloade materiaal, persoonlijke informatie en andere aanpassingen van de Amazon Fire TV Stick. U moet opnieuw beginnen met al uw informatie. Dit omvat uw inloggegevens voor wifi of internet, evenals de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw Amazon-account en andere apps. Je hebt ongetwijfeld de kunst onder de knie om de Amazon Fire Stick effectief te resetten.

Leave a Reply


Your email address will not be published. Required fields are marked *